З 1 серпня 2020 р. безкоштовний програмний продукт для ПРРО стане доступним

31 Липня 2020 7:02 Поділитися

Міністерство фінансів України повідомляє, що з 1 серпня 2020 р. безкоштовне фіскальне рішення для програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО) стає доступним для повноцінного використання на добровільній основі.

«Завдяки плідній співпраці з бізнесом нам вдалося розробити та запустити «РРО в смартфоні». Програмний продукт є альтернативою традиційним касовим апаратам і встановити його можна на смартфон, планшет, комп’ютер чи інший пристрій, який має ОС Android або Windows. Найближчим часом буде запроваджено і ПРРО для iOS. Тобто за наявності класичного РРО бізнес не має обов’язку переходити на програмний продукт», — наголошує міністр фінансів Сергій Марченко.

С. Марченко зауважив, що запровадження ПРРО є важливим кроком до детінізації економіки та спрощення умов ведення підприємницької діяльності. Програмне забезпечення «РРО в смартфоні» стане зручним і необтяжливим функціоналом для сумлінних платників податків.

Окрім того, змінами до податкового законодавства встановлено етапи масового запровадження РРО:

  • з 1 серпня 2020 р. почнеться перший етап змін у законодавстві, спрямованих на детінізацію розрахунків у сфері торгівлі і послуг, — запроваджується можливість використання ПРРО, у тому числі й безкоштовного програмного продукту Державної податкової служби;
  • з 1 січня 2021 р. — другий етап — використання РРО для певних видів діяльності ІІ–IV груп фізичних осіб — підприємців стане обов’язковим;
  • з 1 квітня 2021 р. почнеться третій етап — застосування РРО (традиційних або програмних) стане обов’язковим для фізичних осіб — підприємців, які є платниками єдиного податку ІІ, ІІІ, IV груп незалежно від видів діяльності.

За матеріалами mof.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті