GSK продовжує практику розкриття даних про виплати на користь спеціалістів та організацій охорони здоров’я в Україні й оприлюднила інформацію за 2019 р.

05 Серпня 2020 3:54 Поділитися

Компанія GSK уже вп’яте оприлюднила інформацію щодо виплат на користь спеціалістів та організацій охорони здоров’я, пов’язаних із призначенням лікарських засобів.

Практика розкриття даних є глобальною ініціативою компанії і запроваджена з 2016 р., коли GSK підтримала кодекс Європейської федерації фармацевтичної промисловості та асоціацій (EFPIA), зобов’язавшись інформувати суспільство про передачу цінностей на користь спеціалістів та організацій охорони здоров’я. Зобов’язання стосуються, зокрема, спонсорства поїздок фахівців на медичні конгреси та оплати реєстраційних внесків для участі в подібних заходах, оплати консультаційних послуг за виступи чи головування на конференціях, грантів, виплат, пов’язаних з науковими дослідженнями та розробками. Інформація публікується щороку на загальнодоступному ресурсі: вебсайті GSK або центральній платформі, яка об’єднує дані різних фармкомпаній. У звітах представлена й інформація щодо України.

Співпраця фармацевтичних компаній і спеціалістів та організацій охорони здоров’я є необхідною складовою розвитку галузі й основою медичного наукового прогресу. Ці взаємовідносини сприяли надходженню великої кількості інноваційних ліків та змінили вплив багатьох захворювань на життя людей. Однак щоб партнерство і надалі слугувало прогресу людства і розвитку медицини, воно повинно базуватися на максимальній прозорості та реалізовуватися виключно в інтересах медичної науки і пацієнтів, які мають бути впевнені, що їм не призначатимуть лікарські засоби з якихось інших причин, крім стану їхнього здоров’я.

Неухильне дотримання зобов’язань стосовно інформування суспільства про виплати спеціалістам та організаціям охорони здоров’я — не єдина глобальна ініціатива GSK, покликана підвищити прозорість ведення діяльності. Компанія дотримується високих етичних стандартів у всіх галузях своєї діяльності. Так, GSK підвищила прозорість даних про клінічні дослідження, задекларувала підтримку пацієнтських організацій і скасувала індивідуальні плани продажу для медичних представників. З 2016 р. GSK припинила виплати зовнішнім спеціалістам охорони здоров’я за читання лекцій про рецептурні препарати компанії та вакцини для аудиторії, яка може призначати або впливати на призначення та відпуск лікарських засобів. Разом із тим GSK припинила надання прямої фінансової підтримки спеціалістам охорони здоров’я для участі в медичних конгресах і виплату бонусів польовим співробітникам за досягнення індивідуальних планів продажу препаратів.

Водночас співпраця зі спеціалістами та організаціями галузі охорони здоров’я залишається важливою для компанії, оскільки має фундаментальне значення для досягнення спільної мети: підвищення якості медичних досліджень в інтересах пацієнтів. GSK продовжує тісно взаємодіяти з медичною спільнотою в галузі непромоційної діяльності, зокрема у сфері проведення клінічних досліджень і забезпечення доступу до актуальної медичної інформації, у тому числі за допомогою цифрових технологій та онлайн-додатків.

Результати розкриття інформації в Україні відповідно до кодексу EFPIA та локального кодексу індустрії — Етичного кодексу «АПРАД», а також методологічні записки, що роз’яснюють дані, викладені у звітах, доступні на сайті GSK.

За матеріалами, наданими ТОВ «ГлаксоСмітКляйн Фармасьютікалс Україна»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті