У США на боротьбу з опіоїдною епідемією виділено понад 101 млн. доларів

10 Серпня 2020 9:25 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я і соціальних служб США (Department of Health and Human Services — HHS) виділило понад 100 млн дол. США на допомогу в боротьбі з опіоїдною епідемією.

Опіоїдна епідемія була оголошена HHS надзвичайною ситуацією у сфері охорони здоров’я в 2017 р., коли щодня від передозування, пов’язаного із застосуванням опіоїдів, помирало більше 130 осіб. За даними HHS, у 2018 р. 10,3 млн осіб зловживали рецептурними опіоїдами та у 2 млн відмічали розлади, пов’язані з прийомом опіоїдів.

У 2017 р. HHS представило план боротьби з опіоїдною епідемією, який включав 5 основних пунктів: поліпшення доступу до послуг з лікування та реабілітації, просування лікарських засобів, що запобігають передозуванню, поліпшення епіднагляду за громадським здоров’ям для кращого розуміння епідемії, підтримка досліджень наркозалежності і популяризація безпечних методів знеболення.

Повідомляється, що виділені HHS кошти будуть розподілені між 116 організаціями в 42 штатах і окрузі Колумбія. Багато з обраних організацій націлені на сільські громади високого ризику.

«Президент Дональд Трамп (Donald Trump) сконцентрувався на розширенні доступу американців до лікування розладів, що пов’язані зі вживанням опіоїдів. Ця програма підтримки має особливе значення під час пандемії COVID-19», — заявив секретар HHS Алекс Азар (Alex Azar).

За матеріалами pharmacytimes.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті