За дотриманням санітарних норм у школах повинно стежити їх керівництво — Максим Степанов

10 Серпня 2020 11:42 Поділитися

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов під час онлайн-брифінгу, який відбувся 10 серпня, повідомив, що станом на 9:00 в Украї­ні зафіксовано 81 957 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, в той же час загалом 44 359 пацієнтів одужали. За добу виявлено 1008 нових випадків, одужали 387 пацієнтів. Загалом за добу здійснено 13 301 тестування, із яких 10 083 методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) та 3218 методом імуноферментного аналізу (ІФА).

У розрізі регіонів найбільшу кількість зареєстрованих випадків захворювання виявлено у Львівській (130), Івано-Франківській (121), Харківській (117) та Чернівецькій (108) областях.

Міністр наголосив, що хворих виявляють більше, ніж кілька місяців тому, не тільки через те, що проводиться більше тестувань, а й тому, що збільшилася кількість госпіталізованих, — це пацієнти із середнім і тяжким перебігом хвороби.

Відповідаючи на запитання, М. Степанов зауважив, що за дотриманням санітарних норм у школах повинно стежити їх керівництво. Окрім того, розроблені спільно із Міністерством освіти і науки правила містять чітко визначений механізм, як діяти у разі виявлення у будівлі школи 1 і більше пацієнтів із коронавірусною хворобою.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті