ДПС оприлюднила інформаційний лист з роз’ясненням положення нового Закону України «Про Митний тариф України»

10 Серпня 2020 3:29 Поділитися

10 серпня Державна податкова служба (ДПС) України оприлюднила інформаційний лист № 14, присвячений змінам в адмініструванні податку на додану вартість (ПДВ), пов’язаним із набуттям чинності Закону України від 4 червня 2020 р. № 674 «Про Митний тариф України», з урахуванням вимог Податкового кодексу України (далі — ПКУ), який набув чинності 03.07.2020 р.

В оприлюдненому листі ДПС роз’яснюються нові зміни, внесені законом № 674, зокрема щодо складання податкових накладних, проведення розрахунків коригування до неї, починаючи з 3 липня 2020 р.

У ДПС звертають увагу, що лист має виключно інформаційний характер і його не слід розцінювати як індивідуальну податкову консультацію, оскільки лист не базується на особливостях фактичних обставин операцій конкретного платника податку.

Тому у відомстві наголошують, що в разі необхідності кожен платник податку у порядку, визначеному ст. 52 та 53 ПКУ, може звернутися до контролюючого органу з наведенням фактичних обставин операцій та наданням відповідних матеріалів для отримання індивідуальної податкової консультації.

За матеріалами tax.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті