У лікарнях другої хвилі вже підготовлено понад 10 тис. ліжок — Максим Степанов

11 Серпня 2020 9:56 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я почало розгортати лікарні «другої хвилі» для боротьби з коронавірусною хворобою COVID-19. Наразі в цих медичних закладах передбачено понад 10 тис. ліжок для пацієнтів. Про це йдеться на сайті Міністерства охорони здоров’я України.

За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, темпи поширення коронавірусу в Україні, зокрема збільшення кількості госпіталізацій (понад 200 осіб на добу), у деяких регіонах призвели до заповнення лікарень «першої хвилі» на більше ніж 50%, що зумовило необхідність підготовки медичних закладів другого рівня.

Окрім того, за останні 4 міс МОЗ значно збільшило кількість апаратів штучної вентиляції легень на понад 800 одиниць. «Також триває робота із закупівлі засобів індивідуального захисту: це і респіратори, і рукавички, і захисні щитки, і медичні маски», — наголосив міністр.

При цьому, як зазначив М. Степанов, закупівля засобів індивідуального захисту відбувається за рахунок ресурсу державного бюджету, а також коштів Світового банку. «У рамках нашого спільного проєкту зі Світовим банком ми будемо закуповувати нові системи для тестування методом полімеразної ланцюгової реакції — близько 1,2 млн одиниць. Також ми продовжуємо закуповувати обладнання для наших лабораторних центрів», — резюмував він.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті