В Україні станом на липень 2020 р. лише 37% дітей вакциновані від кору — ЦГЗ

12 Серпня 2020 10:31 Поділитися

Центр громадського здоров’я (ЦГЗ) повідомляє, що станом на початок липня 2020 р. в Україні лише 37% дітей віком до 1 року від планового річного показника вакциновано від кору, паротиту, краснухи. Серед дітей віком 6 років цей показник становить 41%.

Така частка охоплення щепленнями від кору в Україні є недостатньою, щоб до кінця року досягнути 95%.

Згідно із рекомендаціями ВООЗ, якщо достатня кількість людей у країні є вакцинованими (понад 95%), розповсюдження вірусу припиниться. І навпаки, якщо у країні діти та дорослі залишаються невакцинованими, це може призвести до розповсюдження вірусу та нових випадків захворювання.

Сприйнятливість до кору надзвичайно висока, захворіти можна у будь-якому віці. Збудник кору передається повітряно-крапельним шляхом: через вдихання з повітрям найдрібніших крапель слизу, що містять віруси. Вони потрапляють у повітря під час чхання, кашлю або розмови хворої на кір людини.

Найкращий захист від кору — імунізація живою комбінованою вакциною для профілактики кору, епідемічного паротиту та краснухи (КПК). Вона зумовлює надійний і тривалий імунітет, а також попереджує розвиток тяжких форм недуги та ускладнень.

За матеріалами phc.org.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті