Ми пропонуємо зміни до карантину, які водночас забезпечать протидію вірусу та врахують потреби людей — Максим Степанов

12 Серпня 2020 12:58 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) розробило зміни до постанови Уряду, яка визначає правила карантину в Україні. Відповідна ініціатива буде винесена на розгляд Кабінету Міністрів 12 серпня. Про це повідомляється на сайті МОЗ України.

«Нові зміни до карантину — це оптимальна форма нової реальності, щоб карантинні обмеження були максимально комфортними для українців і при цьому забезпечували стримування коронавірусу. Ми вирішили зробити ще зручнішими та зрозумілішими критерії, за якими визначається територіальна приналежність регіону до зони небезпеки: «червоної», «помаранчевої», «жовтої» чи «зеленої»», — наголосив Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України.

За словами очільника МОЗ, зміни стосуються, зокрема, показників, за якими визначається приналежність адміністративної одиниці до карантинної зони. Тобто мова йде про динаміку захворюваності та кількість випадків захворювання. Пропонується об’єднати це в один показник та рахувати, виходячи з кількості нових випадків на 100 тис. населення за попередні 14 днів.

Окрім того, міністр зазначив, що МОЗ вносить зміни до пункту про кількість заповнених ліжок. «Ми намагалися врахувати всі нюанси. Ми запровадили коефіцієнти щодо кількості осіб, які проживають на території адміністративної одиниці. Ми вдосконалили постанову з точки зору її зрозумілості», — наголосив міністр.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті