За добу зареєстровано 2134 випадки інфікування COVID-19, Максим Степанов закликав громадян не нехтувати протиепідемічними правилами

20 Серпня 2020 10:54 Поділитися

20 серпня під час брифінгу щодо поточної ситуації з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України, повідомив, що за минулу добу зареєстровано 2134 нові випадки інфікування, з них 100 дітей та 160 медичних працівників. Госпіталізовано 407 осіб, зафіксовано 40 летальних випадків, одужали 704 особи.

За добу здійснено 40 779 досліджень, з яких 21 698 — методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) та 19 081 — методом імуноферментного аналізу (ІФА).

У розрізі регіонів найбільше нових випадків інфікування зареєстровано в Харківській (242), Чернівецькій (189), Львівській (183), Івано-Франківській (168) областях та м. Київ (227).

За весь час пандемії в Україні захворіли 98 537 осіб, з них 6702 дитини та 10 083 медичних працівники. Загалом одужали 50 441 особа, летальних випадків — 2184.

«Ми живемо з вами в новій реальності, яка передбачає дотримання певних правил. Ми звикли, що не можна переходити дорогу на червоне світло світлофора, давайте звикнемо до нової реальності, що для того, щоб бути в безпеці, зберегти своє здоров’я і життя, нам потрібно дотримуватися елементарних правил: користуватися маскою, дотримуватися дистанції, обробляти руки антисептиком. Це не складні правила, але ці правила, які ми рекомендуємо, знижують ризик інфікування і напряму впливають на ці наші антирекорди. Давайте краще встановлювати рекорди під назвою «нуль хворих» за минулу добу і будемо кращими в світі. Для цього треба лише виконати ці правила», — наголосив М. Степанов.

Він додав, що силами лише лікарів неможливо перемогти COVID-19. Це можна зробити лише спільними зусиллями, дотримуючись встановлених правил та рекомендацій на період карантину.

М. Степанов повідомив, що 20 серпня відбудеться засідання Державної комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому переглядатимуться рівні епідемічної небезпеки, які встановлені в регіонах, на підставі актуальних даних щодо заповненості ліжко-місць, кількості хворих.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті