Голова ДПС обговорив зі Спілкою українських підприємців останні зміни в податковому законодавстві

20 Серпня 2020 3:50 Поділитися

Державна податкова служба України (ДПС) повідомляє, що Олексій Любченко, голова ДПС, провів робочу зустріч з представниками Спілки українських підприємців (СУП). У зустрічі взяли участь Катерина Глазкова, виконавчий директор СУП, Мирослав Лаба, експерт аналітичного центру СУП, Леся Примакова, директор з комунікацій СУП, Геннадій Радченко, голова комітету з промисловості та інфраструктури СУП. Учасники обговорили питання впровадження реформ у податковій сфері.

О. Лобченко повідомив, що в 2020 р. законом України від 16.01.2020 р. № 466-IX внесено зміни практично в усі сегменти життєдіяльності ДПС, а також здійснюються заходи щодо реалізації законодавчих норм стосовно впровадження програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО), які запрацювали з 1 серпня, нових правил проведення розрахункових операцій, спрощення роботи фізичних осіб — підприємців, удосконалення роботи електронного кабінету ДПС та інше.

Водночас він повідомив, що в ДПС ще працюють над великою інституційною реформою, яка передбачає впровадження єдиної юридичної особи.

Серед іншого представників СУП цікавило питання можливості законодавчих змін в оподаткуванні заробітної плати, зокрема, зниження ставки єдиного соціального внеску. Так, за словами О. Любченка, ДПС виступає за зменшення податкового навантаження на фонд оплати легальної праці. Натомість компенсувати ці кошти можна за рахунок посилення контролю за тими доходами, які знаходяться в «тіні», тобто оподаткуванням іноземних доходів, що ввозяться або у надзвичайно великих розмірах, або із застосуванням схем мінімізації, а також доходів, отриманих від здавання в оренду майна.

Обговорювалося під час зустрічі і питання функціонування програмних РРО та запровадження механізму «кешбек». Представники СУП поінформували про технічні питання роботи програмних РРО. У свою чергу, в ДПС наголосили, що зацікавлені в отриманні зворотного зв’язку від бізнесу, які працюють з програмними РРО, для удосконалення їх роботи.

Очільник ДПС також повідомив, що податкова служба працює в карантинних умовах, дотримуючись усіх законодавчих вимог. Тому в ДПС працюють над розширенням послуг, які надаються платникам податків дистанційно, в електронному вигляді. Постійно оновлюється функціонал електронного кабінету ДПС. Так, завдяки останнім законодавчим змінам платники матимуть змогу переглядати в електронному кабінеті податкові повідомлення-рішення, винесені контролюючими органами.

За матеріалами tax.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті