Підвищення інклюзивності: у Мінрегіоні відбулася відповідна нарада

21 Серпня 2020 5:24 Поділитися


19 серпня у Міністерстві регіонального розвитку громад та територій України (Мінрегіон) відбулася нарада щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. Учасники обговорили питання утворення при Міністерстві та місцевих державних адміністраціях комітетів доступності.

Також обговорювалися такі питання:

  • врахування вимог щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення при внесенні змін у державні будівельні норми (ДБН), розробки та внесення змін до ДБН В.2.2-40:2018 «Інклюзивність будівель і споруд. Основні положення»;
  • забезпечення доступності закладами, що мають статус «національний»;
  • розробки та затвердження критеріїв доступності виборчих дільниць і здійснення моніторингу за їх доступністю;
  • вирішення проблем забезпечення доступності об’єктів, що реалізуються в рамках програми Президента України «Велике будівництво».

Під час наради Василь Лозинський, перший заступник міністра розвитку громад та територій України, зокрема, наголосив на необхідності продовження належного діалогу органів виконавчої влади з представниками громадянського суспільства щодо створення інклюзивного середовища для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення та виконати зобов’язання, взяті Україною згідно з Конвенцією ООН про права осіб з інвалідністю.

За матеріалами minregion.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті