Податкова реформа: Офіс великих платників податків звертає увагу на зміни критеріїв визнання «пов’язаних осіб»

26 Серпня 2020 12:46 Поділитися

Офіс великих платників податків Державної податкової служби (ДПС) України нагадує, що Законом України від 16.01.2020 р. № 466 внесено зміни до Податкового кодексу України (далі — ПКУ), зокрема в частині пов’язаних осіб.

У ДПС зазначають, що насамперед змінився вартісний критерій визнання осіб пов’язаними, згідно з яким відсоток володіння корпоративними правами юридичної особи підвищено з 20 до 25% для встановлення пов’язаності юридичних осіб між собою, а також фізичних та юридичних осіб.

Тобто контрольованими операціями (з часткою володіння від 25%) визнаватимуться тільки ті, які здійснювалися з 23.05.2020 р. (за умови відсутності інших критеріїв).

Пов’язаними особами можуть бути як фізичні та юридичні особи, так і утворення без статусу юридичної особи.

Особи визнаватимуться пов’язаними, зокрема, у разі, якщо сума всіх кредитів (позик, поворотної фінансової допомоги), отриманих або гарантованих однією юридичною особою відносно іншої юридичної особи, перевищує суму власного капіталу більш ніж в 3,5 раза.

Законом № 466 доповнено ПКУ нормою, яка виключає пов’язаність відносно банків і міжнародних фінансових організацій, які відповідно до міжнародних договорів України наділені привілеями й імунітетом, та суб’єктів господарювання, власників істотної участі в розмірі 75% і більше, в яких є такі міжнародні фінансові організації.

За матеріалами officevp.tax.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті