До класифікатора професій внесено фахівців з громадського здоров’я, довкілля та здоров’я

27 Серпня 2020 2:30 Поділитися

Центр громадського здоров’я України повідомляє, що на виконання Плану заходів щодо реалізації Концепції розвитку системи громадського здоров’я відомством розроблено пропозиції до Класифікатора професій (далі — Класифікатор) з метою упорядкування назв посад працівників системи громадського здоров’я та узгодження їх з нормативами Європейського Союзу.

Дані пропозиції враховані в наказі Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.08.2020 р. № 1574. Таким чином, до національного класифікатора України ДК 003:2010 «Класифікатор професій» (розділ 2 «Професіонали», код 2225.2, підклас «Професіонали в галузі медико-профілактичної справи», професійне угруповання «Лікарі, фахівці в галузі медико-профілактичної справи») внесено професії «Фахівець з громадського здоров’я» та «Фахівець з довкілля та здоров’я».

Окрім цього, Класифікатор доповнено такими професіями, як «лікар-кардіолог дитячий», «лікар-кардіолог-електрофізіолог», «лікар-кардіолог інтервенційний», «лікар-ревматолог дитячий», «працівник з господарської діяльності закладу охорони здоров’я».

За матеріалами phc.org.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті