Процедура реєстрації програмних РРО — роз’яснення ДПС

01 Вересня 2020 2:06 Поділитися

Офіс великих платників податків Державної податкової служби (ДПС) України оприлюднив роз’яснення щодо процедури реєстрації програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі — ПРРО).

Так, згідно з Порядком реєстрації ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 р. № 547, для реєстрації ПРРО складається заява про його реєстрацію за формою № 1-ПРРО. Реєстраційна заява в електронній формі подається до фіскального сервера засобами електронного кабінету або засобами телекомунікацій із дотриманням вимог законів у сфері електронного документообігу та використання електронних документів.

Після подачі заяви фіскальним сервером здійснюється автоматизована її обробка, за результатами якої ПРРО реєструється або формується відмова в реєстрації.

У разі відсутності підстав для відмови у реєстрації ПРРО присвоюється фіскальний номер із внесенням даних до Реєстру ПРРО, про що суб’єкту господарювання направляється інформація у другій квитанції із зазначенням присвоєного фіскального номера ПРРО.

За наявності підстав для відмови в реєстрації фіскальний сервер формує повідомлення про відмову в реєстрації ПРРО із зазначенням підстав.

У відомстві наголошують, що суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати ПРРО, повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватися ПРРО, про яку платник податку має повідомити контролюючий орган шляхом подання повідомлення за формою 20-ОПП.

За матеріалами officevp.tax.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті