Максимальна кількість захворілих на COVID-19 за добу — брифінг Міністра

02 Вересня 2020 10:50 Поділитися

2 вересня під час брифінгу щодо поточної ситуації з поширенням COVID-19 в Україні Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України, повідомив про те, що станом на 9:00 в Україні 125 798 лабораторно підтверджених випадків COVID-19 та 58 817 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 2495 нових випадків, а одужали 1015 пацієнтів.

За попередню добу було здійснено 46 736  тестувань, з них 24 531 — методом полімеразної ланцюгової реакції та 22 205 — методом імуноферментного аналізу. У розрізі регіонів найбільше нових випадків інфікування зареєстровано в Києві (332), Харківській (302), Львівській (204), Одеській (203), Тернопільській (201), Івано-Франківській (174) та Рівненській (127) областях.

Відповідаючи на запитання, міністр наголосив, що роботодавець не має права відмовити працівникам у самоізоляції, якщо вони були контактними особами з хворим на коронавірусну хворобу.

Відповідне рішення про самоізоляцію приймає епідеміолог чи сімейний лікар, відповідно, працівнику, який йде на самоізоляцію, сімейний лікар повинен виписати лікарняний. Самоізоляція триває 14 днів.

Підсумовуючи свій виступ, М. Степанов зазначив, що Міністерство охорони здоров’я України вже розпочало інформаційну кампанію щодо необхідності вакцинації від грипу та паралельно проводяться перемовини щодо завезення відповідної вакцини на територію країни. За словами міністра,  планується збільшити кількість осіб, які вакцинуються від грипу до 1,5 млн осіб (у минулі роки ця цифра становила 300–400 тис. осіб).

Продовжив брифінг заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, який поінформував, що станом на початок вересня у світі 33 вакцини від COVID-19 проходять клінічні дослідження, з них 9 — вже у третій фазі.

Окрім того, зауважив заступник міністра і на тому, що не зважаючи на значне зниження темпів охоплення щепленням населення, яке відмічено у І кв. 2020 р. через впровадження карантинних обмежень, після їх послаблення покращилися показники охопленням профілактичними щепленнями. Однак ті рівні, які наявні на даний час, все ще не достатні для досягнення 95% охоплення щепленням усіх вікових категорій.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті