МОЗ має захистити лікарів, яких керівництво медичних закладів змушує приховувати випадки інфікування COVID-19 на роботі — Володимир Зеленський

03 Вересня 2020 5:07 Поділитися

Президенту України Володимиру Зеленському під час селекторної наради, яка відбулася 3 вересня повідомили, що головні лікарі низки медичних закладів в Україні іноді змушують персонал приховувати випадки інфікування коронавірусом на роботі, оскільки бояться адміністративного покарання для лікарень. Інформацію про це розміщено на сайті Президента України.

«Це небезпечна й неприпустима ситуація. Міністерство охорони здоров’я має невідкладно вжити заходів і захистити лікарів, яких керівництво лікарень змушує приховувати зараження коронавірусом», — наголосив Глава держави.

Президент також поцікавився забезпеченням школярів засобами індивідуального захисту, оскільки до нього надходить інформація про їх недостатню кількість у школах.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль запевнив, що в обласних центрах такі заклади повністю забезпечені всім необхідним для захисту від COVID-19 відповідно до розробленого Урядом алгоритму для безпечного навчання в школах. Він нагадав, що на уроках діти не мають перебувати в масках, їх слід надягати лише під час перерв.

В. Зеленський наполегливо попросив взяти до уваги інформацію щодо захисту дітей по всій Україні, а не лише в обласних центрах. Він також поцікавився інформацією щодо впливу навчання на поширення коронавірусної інфекції. Д. Шмигаль відповів, що за минулу добу в Україні зафіксовано 149 випадків захворювання дітей, хоча зазвичай улітку ця цифра становила близько 100 осіб. Однак, за словами очільника Уряду, це підвищення за 2 вересня не є показовим щодо впливу початку навчання на поширення COVID-19.

Голова Уряду повідомив, що Кабмін проведе відповідний аудит протягом перших 2 тиж занять, щоб зрозуміти, наскільки безпечним є навчання у школах.

За матеріалами president.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті