50 млн електронних медичних записів створено в eHealth — НСЗУ

04 Вересня 2020 12:43 Поділитися

Лікарі первинної та спеціалізованої допомоги створили 50 млн електронних медичних записів (ЕМЗ) в електронній системі охорони здоров’я для 8,6 млн пацієнтів. Про це інформується на сторінці Національної служби здоров’я (НСЗУ) у Facebook.

З 1 квітня 2020 р. ведення ЕМЗ обов’язкове для всіх закладів, які мають контракт з НСЗУ, а вже з 1 січня 2021 р. — для всіх закладів, які зобов’язані надавати безоплатну медичну допомогу.

31,9 млн ЕМЗ здійснили лікарі первинної ланки, 17,9  млн — лікарі спеціалізованих закладів. Лікарі приватних клінік та фізичні особи — підприємці створили 348 тис. е-медичних записів. З 50 млн ЕМЗ 18 млн становлять епізоди медичної допомоги. Це періоди від першого звернення пацієнта за медичною допомогою до останньої взаємодії для вирішення однієї й тієї самої проблеми. Також створено 7 млн е-направлень для пацієнтів, з яких 2,8 млн вже виконані і понад 500 тис. у процесі виконання.

З початку року в межах електронного медичного запису створили 1 млн обстежень (результати спостережень), 62 тис. процедур (проведені медичні інтервенції) та 1,5 млн діагностичних звітів (результати діагностики або лабораторних досліджень).

Щодо динаміки створення ЕМЗ, то у квітні 2020 р. в електронній системі охорони здоров’я було загалом 3,4 млн ЕМЗ, а вже в серпні 2020 р. в 4 рази більше — 13,9 млн.

Лідер за кількістю електронних медичних записів — Харківська обл., де лікарі створили 6,4 млн ЕМЗ. У Києві цей показник становить більше ніж 5,2 млн, на Дніпропетровщині — 4,4 млн.

Ці та інші дані можна побачити на дашборді НСЗУ «Статистика ведення електронних медичних записів в ЕСОЗ» за посиланням.

За матеріалами facebook.com/nszu.ukr

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті