Кошти Світового банку будуть направлені на боротьбу з COVID-19 — Максим Степанов

07 Вересня 2020 12:22 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) працює над реалізацією угоди зі Світовим банком, який виділив 135 млн дол. США в рамках проєкту з покращення системи охорони здоров’я в Україні та для запобігання поширенню COVID-19. Про це повідомляється на сайті МОЗ України.

«Ми використовуємо всі ресурси для зміцнення нашої медичної системи. У травні цього року була підписана угода зі Світовим банком про позику на 135 млн дол. Ці кошти будуть використані на переобладнання та навчання персоналу відділень екстреної медичної допомоги опорних лікарень та придбання медичного обладнання, витратних матеріалів для запобігання поширенню COVID-19», — зазначив очільник МОЗ Максим Степанов.

Зокрема планується, що 30,3 млн дол. буде використано на реалізацію заходів з протидії пандемії COVID-19. Наразі МОЗ активно співпрацює з агенціями Організації об’єднаних націй у питаннях закупівлі медичного обладнання, матеріалів та технічної допомоги для лікарень та лабораторних центрів.

«Уже затверджені специфікації на обладнання та матеріали. Ми будемо закуповувати тести для діагностики методом полімеразної ланцюгової реакції з розрахунку на 1,2 млн досліджень, прилади для ПЛР-діагностики та інше лабораторне обладнання на загальну суму 23 млн дол. США. Вони будуть закуп­лені та поставлені в наші лабораторні центри», — зазначив міністр.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*