Уряд доповнив новими позиціями перелік товарів, робіт та послуг, які спрямовані на запобігання поширенню СOVID-19

09 Вересня 2020 4:50 Поділитися

Під час чергового засідання Кабінету Міністрів України, яке відбулося 9 вересня, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у вступному слові нагадав, що 7 вересня відбулося позачергове засідання Уряду, на якому було прийнято рішення щодо підвищення виплат медичним працівникам. На ці потреби буде спрямовано майже 6 млрд грн. За словами Прем’єр-міністра, безпосередньо лікарям у середньому буде підвищено виплати до 3,5 тис. грн. Також продовжується процес підготовки закладів охорони здоров’я для хворих на коронавірусну хворобу, зокрема облаштування ліжко-місць для таких пацієнтів.

Також Уряд прийняв рішення внести зміни до переліку товарів, робіт та послуг, спрямованих на запобігання поширенню COVID-19, операції з ввезення яких на митну територію України та/або операції з постачання яких на митній території України звільняються від обкладання податком на додану вартість. Розділ «Послуги» доповнено такими пунктами:

  • виготовлення проєктно-кошторисної документації на монтаж (реконструкцію) системи киснепостачання;
  • проведення робіт з монтажу (реконструкції) системи киснепостачання;
  • придбання розхідних матеріалів для монтажу (реконструкції) системи киснепостачання, послуги з перевезення майна, отриманого як благодійна допомога тощо.

Окрім того, перелік ліків доповнено такими позиціями: Pipecuronium bromide, Atracurium, Rocuronium bromide, Influenza vaccines (вакцина для профілактики грипу).

Також прийнято рішення про відміну проведення самоізоляції після перетину контрольних пунктів в’їзду-виїзду для абітурієнтів та здобувачів освіти з тимчасово окупованих територій України, які планують або вже навчаються на підконтрольній Уряду України території. Відповідні зміни внесено до п. 20 постанови КМУ від 22 липня 2020 р. № 641.

Зміни також передбачають, що окрім тих осіб, які зараховані на навчання до закладів освіти, мають намір вступити до закладів освіти або вже навчаються в закладах освіти, розташованих на підконтрольній Уряду України території, самоізоляцію може не проходити один з батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників або інших законних представників, які супроводжують абітурієнтів, студентів чи учнів.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»,
фото із урядового сайту

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті