Особі, яка заробила на фіктивному продажі медичних масок на понад 500 тис. грн, повідомлено про підозру в шахрайстві

10 Вересня 2020 5:40 Поділитися

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 2 повідомлено про підозру особі за фактом вчинення шахрайства (ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України). Про це йдеться на сайті прокуратури м. Київ.

За даними слідства, у лютому 2020 р., на початку епідемії коронавірусної хвороби (COVID-19), підозрюваний придбав товариство та оформив його на підставну особу. Після цього він розмістив на популярних інтернет-сайтах оголошення про продаж захисних медичних масок, яких фактично не мав у наявності, зазначивши, що розрахунки за товар здійснюються виключно шляхом проведення безготівкових банківських операцій.

Потерпілі перераховували грошові кошти на рахунок фіктивного підприємства, однак товар їм не поставлявся, контактні телефони були вимкнені, а електронні поштові скриньки — видалені.

Внаслідок неправомірних дій 8 громадянам і 12 організаціям, серед яких дві благодійні організації та 2 державних медичних заклади, які здійснюють лікування, реабілітацію та виконують надважливу соціальну функцію під час боротьби з пандемією COVID-19, завдано збитків на загальну суму майже 500 тис. грн. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Встановлюються інші епізоди його злочинної діяльності.

За матеріалами old.gp.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті