ПМГ–2021: НСЗУ пропонує лікування пацієнтів онкогематологічного профілю виділити в окремий пакет послуг

17 Вересня 2020 1:34 Поділитися

Національна служба здоров’я України повідомляє, що, за даними Центру медичної статистики МОЗ, в Україні у 2019 р. виявлено 3454 випадки злоякісних захворювань лімфатичної та кровотворної системи.

Лімфому Ходжкіна в Україні щороку діагностують у близько 900 хворих, а всього на обліку перебуває близько 14 тис. таких пацієнтів. Цей показник є сталим — як у світі, так і в нашій країні. Іншою є картина щодо неходжкінської лімфоми, що нараховує 80 підтипів.

Також зазначається, що щороку в Україні діагностують понад 2 тис. нових випадків таких лімфом. На обліку перебуває близько 14,5 тис. хворих, і їх кількість щороку зростає. Загалом, згідно з даними Центру медичної статистики МОЗ, в Україні у 2019 р. виявлено 3454 випадки злоякісних захворювань лімфатичної та кровотворної системи.

Вчасне виявлення лімфоми та лікування збільшують шанси пацієнта на повне одужання. У зв’язку з цим НСЗУ пропонує виокремити у 2021 р. пакет медичних послуг з діагностики, лікування та супроводу пацієнтів з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями, у дорослих та дітей в амбулаторних та стаціонарних умовах.

Пропонується в даний пакет включити такі основні послуги:

  • діагностику онкогематологічних та гематологічних захворювань;
  • проведення лабораторних досліджень та інструментальної діагностики, за необхідності зі знеболенням;
  • медикаментозне лікування в амбулаторних та стаціонарних умовах;
  • забезпечення лікарськими засобами відповідно до Національного переліку лікарських засобів, медичними виробами та витратними матеріалами в амбулаторних та стаціонарних умовах;
  • медичну допомогу в умовах інтенсивної терапії, кисневу підтримку, медичну реабілітацію в гострий період для запобігання ускладненням та забезпечення дієтичним харчуванням у стаціонарі.

За матеріалами nszu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті