З 1 серпня суб’єкти господарювання зареєстрували майже 34 тис. ПРРО — ДПС

17 Вересня 2020 4:47 Поділитися

Державна податкова служба (ДПС) України повідомляє, що станом на 9 вересня 2020 р. більше ніж 600 суб’єктів господарювання зареєстрували майже 34 тис. програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі — ПРРО), якими передано до фіскального сервера ДПС для реєстрації (фіскалізації) майже 19 млн чеків.

При цьому застосування ПРРО з 1 серпня 2020 р. не збільшило кількість суб’єктів господарювання, на яких поширюється обов’язок використовувати реєстратори розрахункових операцій (РРО) та ПРРО.

У ДПС нагадують, що з 18 березня поточного року у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) та запровадженням карантину на всій території України діє мораторій на проведення контрольно-перевірочних заходів, окрім фактичних перевірок операцій з підакцизними товарами. З 1 серпня 2020 р. не проведено та не заплановано жодної фактичної перевірки суб’єктів господарювання, які скористалися правом застосування ПРРО.

Також повідомляється, що з 1 серпня 2020 р. додаткових штрафів не введено, але переглянуто розмір штрафних санкцій за порушення Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», які не змінювались з 2010 р., а також скасовано штрафні санкції у розмірі 1 грн.

Наразі за непроведення розрахунків через РРО та ПРРО до суб’єктів господарювання застосовуються штрафні санкції у розмірі:

10% вартості проданих з порушеннями товарів (робіт, послуг) — за порушення, вчинене вперше;

50% вартості проданих з порушеннями товарів (робіт, послуг) — за кожне наступне вчинене порушення.

За матеріалами tax.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті