Під час запровадження е-рецепта враховуватимуть труднощі доступу до нього літніх людей — Максим Степанов

23 Вересня 2020 5:54 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я під час запровадження електронного рецепта враховує всі можливі аспекти, у тому числі відсутність, наприклад, у літніх людей мобільних телефонів чи труднощі у користуванні ними. Про це йдеться на сайті МОЗ України.

«При запровадженні електронного рецепта буде враховано все, у тому числі й те, що, наприклад, у літньої людини немає мобільного телефону. В такому випадку сімейний лікар роздруковує медичний висновок з фото електронного рецепта, який є в системі», — пояснив Максим Степанов, очільник МОЗ України.

Він також зазначив, що зараз МОЗ розробляє та планує запустити наступного року електронні рецепти на інсулін, імуносупресивні препарати та наркотичні засоби.

«Ми будуємо систему таким чином, щоб можна було прослідкувати всі дії лікаря та анамнез пацієнта, що дуже важливо», — додав міністр. За його словами, станом на сьогодні ліки часто виписуються не на рецептурному бланку, також нерідко громадяни самостійно купують їх і займаються самолікуванням, що дуже небезпечно для здоров’я.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті