Максим Степанов провів онлайн-зустріч з представниками Європейської Бізнес Асоціації

24 Вересня 2020 10:23 Поділитися

22 вересня відбулася онлайн-зустріч із представниками більше сотні компаній — членів Європейської Бізнес Асоціації. Кожен з учасників міг поставити свої запитання міністру охорони здоров’я Максиму Степанову. Загалом говорили про регулювання фармацевтичного ринку, вакцинацію населення та боротьбу з COVID-19. Про це інформується на сторінці відомства у Facebook.

Окрему увагу приділили Закону України «Про лікарські засоби». М. Степанов повідомив, що нині триває робота над кінцевою його редакцією. «Ми зараз відпрацьовуємо з Комітетом Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування кінцеву редакцію Закону України «Про лікарські засоби». Там є декілька альтернативних варіантів. Знаю, що до цього залучені представники Європейського банку реконструкції та розвитку, інші міжнародні експерти. Я думаю, що найближчим часом отримаємо варіант від них. Ми хочемо, щоб наше законодавство відповідало усім європейським критеріям і найкращим світовим практикам», — зазначив міністр.

Також на онлайн-зустрічі розглянули питання договорів керованого доступу. Це механізм закупівлі за бюджетні кошти інноваційних лікарських засобів в умовах відсутності в країні генеричних препаратів.

«Ми вважаємо, що договори керованого доступу є дуже важливою справою. Але для того щоб ми могли це запровадити, потрібні будуть зміни до законодавства і нормативних документів. Це той механізм, який широко використовується в Європі, і він особливо важливий для пацієнтів з тяжкими захворюваннями, лікування яких дороговартісне, і саме тому механізм договорів керованого доступу ми хочемо запроваджувати в Україні. Звісно, ми розуміємо, що питання буде достатньо дискусійним, тому збираємося винести його на широке обговорення та наполягатимемо, що нам це необхідно», — зазначив М. Степанов.

Окрім цього, у ході конференції підняли питання впровадження електронних рецептів. М. Степанов підкреслив, що це є важливим та необхідним кроком, особливо у період пандемії.

За матеріалами та фото з сайту facebook.com/moz.ukr

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті