У «червоній» зоні епідемічної безпеки знаходиться Тернопіль та м. Бережани — Максим Степанов

28 Вересня 2020 11:24 Поділитися

28 вересня під час брифінгу щодо поточної ситуації з поширенням коронавірусної хвороби Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України, повідомив, що за минулу добу зареєстровано 2671 новий випадок інфікування коронавірусом, у той же час одужав 571 пацієнт. Загалом за весь час пандемії в Україні захворіло 201 305 людей, а одужало 88 453 пацієнти.

За добу здійснено 20 312 досліджень, з яких 16 533 — методом полімеразної ланцюгової реакції та 3779 — методом імуноферментного аналізу. У розрізі регіонів найбільше нових випадків інфікування зареєстровано в Харківській обл. — 339, м. Київ — 328, Одеській — 203, Тернопільській — 153, Волинській областях — 143.

Поінформував міністр і про те, що від сьогодні набувають чинності нові карантинні обмеження щодо розподілу регіонів на рівні епідемічної небезпеки («зелений», «жовтий», «помаранчевий» та «червоний»). Відтак, до «помаранчевого» рівня внесено 111 адміністративних одиниць, що на 26 більше, аніж було минулого тижня. У той же час, із зони червоного рівня вийшло 12 адміністративних одиниць, де відбулося значне покращення епідемічних показників (заповненість ліжок у лікарнях для лікування хворих на коронавірусну інфекцію та показник захворюваності за останні 14 днів на 100 тис. населення). Наразі у «червоній» зоні знаходиться 2 адміністративно-територіальні одиниці — місто Тернопіль та м. Бережани Тернопільської обл.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті