Доступні ліки: більше ніж 1,5 млн українців похилого віку отримують ліки за програмою реімбурсації

01 Жовтня 2020 1:31 Поділитися

Національна служба здоров’я України інформує, що в Програмі медичних гарантій, яка в повному обсязі запрацювала з квітня поточного року, передбачена низка медичних послуг для всіх пацієнтів, зокрема й осіб похилого віку. На сьогодні 5,6 млн осіб віком старше 65 років обрали свого лікаря та уклали з ним декларацію. Це 80% від загальної кількості населення цієї вікової категорії.

За рецептом свого лікаря більше ніж 1,5 млн пацієнтів літнього віку мають можливість отримувати ліки від серцево-судинних захворювань, цукрового діабету ІІ типу та бронхіальної астми в рамках програми реімбурсації «Доступні ліки». Необхідні лікарські засоби особи похилого віку отримують безоплатно або з незначною доплатою. Важливою перевагою програми є можливість отримувати ліки за електронним рецептом. Його пацієнт може отримати навіть не відвідуючи свого лікаря, а лише зателефонувавши йому.

Окрім того, з квітня 2020 р., коли зміни в системі охорони здоров’я відбулися на рівні спеціалізованої та високоспеціалізованої допомоги, для всіх пацієнтів й осіб похилого віку з’явилася можливість вільно обрати лікарів-спеціалістів та медичний заклад для проходження обстежень, отримання спеціалізованої допомоги, зокрема в умовах стаціонару, включаючи проведення хірургічних операцій.

Також в Програмі медичних гарантій передбачено 6 інструментальних досліджень для виявлення онкологічних захворювань. Лікар, зважаючи на вік пацієнта, фактори ризику, спадковість може направити його на таке дослідження. Для пацієнта воно також є безоплатним.

За матеріалами nszu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті