ПМГ-2020: близько 40 тис. пацієнтів з інсультом та інфарктом міокарда отримали безоплатну медичну допомогу

01 Жовтня 2020 1:42 Поділитися

З квітня до серпня 2020 р. майже 40 тис. пацієнтів з інсультом та інфарктом міокарда отримали безоплатну медичну допомогу за Програмою медичних гарантій (ПМГ). Про це повідомляється на сайті Національної служби здоров’я України (НСЗУ).

У програму реімбурсації «Доступні ліки», яку адмініструє НСЗУ, включено 200 лікарських препаратів, що застосовуються при серцево-судинних хворобах. Ці препарати пацієнт отримує в аптеці безоплатно або з незначною доплатою. 90% користувачів програми реімбурсації отримують саме ліки для терапії серцево-судинних захворювань, а це понад 2 млн 150 тис. хворих.

У ПМГ на 2021 р. НСЗУ пропонує запровадити низку змін, що мають поліпшити надання допомоги пацієнтам з серцево-судинними захворюваннями.

Зокрема, підвищити тарифи на надання послуг з лікування інфаркту та інсульту в медичних закладах та ввести підвищувальний коефіцієнт на рівні 5% доплат за дотримання бригадами екстреної медичної допомоги правильних маршрутів пацієнтів.

Якщо бригада швидкої допомоги доставлятиме пацієнта, наприклад, з підозрою на інфаркт міокарда саме до того закладу, який має договір з НСЗУ на його лікування, центр екстреної медичної допомоги отримає більше коштів. Наявність у закладу договору з НСЗУ на лікування інфаркту міокарда означає, що в такому закладі є все необхідне обладнання та спеціалісти для надання допомоги пацієнту. Також пропонується включити до програми «Доступні ліки» препарати для пацієнтів, що перенесли інфаркт міокарда або інсульт.

За матеріалами nszu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті