Більше ніж 670 млн грн вже надійшли в медичні заклади для виплати лікарям підвищеної зарплати за вересень

06 Жовтня 2020 12:10 Поділитися

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на селекторній нараді під головуванням Президента України Володимира Зеленського, яка відбулася 5 жовтня, зазначив, що половина медичних закладів уже отримала кошти на виплату підвищених зарплат лікарям за вересень поточного року. Загалом це більше ніж 670 млн грн. Про це йдеться на сайті Президента України.

Договори з Національною службою здоров’я вже уклали 80% лікарень, триває процес доукладання угод з іншими медичними закладами. Главі держави повідомили, що обмежувальні заходи в регіонах дають позитивні результати. Так, у містах, що знаходилися в «червоних» зонах, знижується динаміка захворюваності на коронавірусну інфекцію.

Володимир Зеленський порушив питання забезпеченості киснем ліжок хворих на коронавірус. «Станом на минулу та позаминулу селекторну нараду забезпеченість киснем ліжок хворих на COVID-19 становила 40,7%, а наша мета — більше 80%. Ті питання, які ми повинні вирішувати за лічені дні, вирішуються протягом тижнів, і нам треба це пришвидшити. Серед них, зокрема, висока завантаженість лабораторій», — наголосив він.

Також на нараді було повідомлено, що Національна академія медичних наук прийняла рішення про виділення 500 ліжок для госпіталізації хворих на коронавірус у 7 наукових установах Києва.

За матеріалами president.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті