Якщо ситуація із COVID-19 погіршуватиметься, МОЗ ініціюватиме повернення більш жорстких карантинних обмежень — Максим Степанов

05 Жовтня 2020 5:05 Поділитися

Проведення масових заходів за участю великої кількості людей гарантовано призводить до погіршення епідемічної ситуації в цьому районі. Про це йдеться на сайті Міністерства охорони здоров’я України.

«Після проведення масових заходів або концертів за участю десятків тисяч людей ми вже за 2–3 тиж починаємо фіксувати зростання кількості нових хворих», — зазначив Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України.

Міністр також додав, що якщо ситуація з поширенням епідемії на коронавірусну хворобу погіршуватиметься, МОЗ ініціюватиме повернення більш жорстких карантинних обмежень. «Зрозуміло, що «локдаун» — це найкращий шлях, щоб розірвати ланцюг передачі інфекції. Але нам також потрібно було знайти баланс між економікою та протиепідемічними заходами, щоб не зупиняти економіку. Я вважаю, що ми знайшли такий баланс, але водночас необхідно й надалі виконувати всі рекомендації МОЗ. Проте у разі якщо ситуація буде приймати загрозливий характер, Міністерство охорони здоров’я пропонуватиме повернення до більш жорстких карантинних заходів», — підсумував М. Степанов.

Варто зазначити, що раніше Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій оновила поділ регіонів за рівнем епідемічної небезпеки. Так, з 5 жовтня «червоний» рівень епідемічної небезпеки зберігатиметься в Тернополі, а замість Бережан Тернопільської обл. туди віднесено Канів Черкаської обл.

До «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки віднесено 126 адміністративних одиниць. «Жовтий» рівень епідемічної небезпеки, за словами головного санітарного лікаря, буде встановлено у 274 адміністративних одиницях. До «зеленого» рівня віднесено 215 адміністративних одиниць.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*