Обсяги коштів на лікування онкозахворювань в ПМГ–2020 збільшилися на 70% порівняно з 2019 р.

06 Жовтня 2020 4:08 Поділитися

На сьогодні Націо­нальна служба здоров’я Украї­ни (НСЗУ) законтрактувала 118 медичних закладів на надання послуг з діагностики та лікування онкологічних хвороб, з них 33 заклади — на надання послуг з діагностики та радіологічного лікування, 117 — на послуги з діагностики та хіміотерапевтичного лікування, 30 з цих закладів — спеціалізовані лікарні із лікування онкологічних захворювань. Про це інформується на сайті НСЗУ.

За надання допомоги пацієнтам з онкологічними захворюваннями у квітні–вересні НСЗУ виплатила закладам понад 2 млрд грн. Зокрема, найбільше коштів отримали:

  • Одеський обласний онкодиспансер — 148 млн грн,
  • Київський обласний онкодиспансер — 123 млн грн,
  • Дніпровський обласний клінічний онкодиспансер — 112 млн грн.

Крім того, з вересня поточного року в 4,7 раза підвищено тариф на діагностику та хіміотерапевтичне лікування онкозахворювань у дітей, отже, заклади, в яких лікують онкохворих дітей, отримають більше кош­тів, щоб надавати якісну допомогу маленьким пацієнтам.

Безоплатна допомога пацієнту з онкологічним захворюванням у межах Програми медичних гарантій (ПМГ) включає:

  • інструментальну та лабораторну діагностику;
  • проведення хірургічного втручання в умовах стаціонару;
  • проведення радіотерапії та хіміотерапії в стаціонарних та амбулаторних умовах;
  • лікарські засоби з Національного переліку;
  • медичний догляд, перебування та харчування під час перебування у стаціонарі в лікарні;
  • психологічну підтримку.

Додатково пацієнт зможе безоплатно отримати ліки, що централізовано закуповуються за кошти державного бюджету за різними державними програмами. Інформація про наявність відповідних ліків в конкретній лікарні має бути розміщена на офіційному вебсайті медичного закладу та органу місцевої влади, а також на інформаційній дошці в лікарні.

У ПМГ наступного року стосовно лікування онкологічних захворювань НСЗУ пропонує підвищити тарифи на послуги з діагностики та лікування онкологічних захворювань та застосовувати до них коефіцієнти: підвищувальні для лікування дітей та знижувальні при проведенні променевої терапії не на лінійному прискорювачі, а на застарілому обладнанні.

Також пропонується виділити в окремий пакет послуги з діагностики, лікування та супроводу пацієнтів з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями у дорослих та дітей в амбулаторних та стаціонарних умовах. Рання діагностика онкозахворювань залишається серед пріоритетних послуг ПМГ, це дозволить виявляти захворювання на більш ранніх стадіях та підвищить шанси пацієнтів на успішне лікування.

За матеріалами nszu.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*