МОЗ посилює потужності вітчизняних лабораторій задля збільшення кількості тестувань на добу

08 Жовтня 2020 12:33 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) інформує про те, що продовжує нарощувати потужності вітчизняних лабораторій, збільшуючи кількість тестувань. Зокрема, на наступному засіданні Уряду МОЗ ініціюватиме рішення щодо залучення приватних лабораторій до проведення тестів на COVID-19 за державний кошт. Також незабаром в Україні почнуть з’являтися швидкі тести на антиген COVID-19. Наразі верифікацію проходять українські тести.

Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України, зауважив, що сьогодні існує напружена ситуація з тестуванням, зокрема, в Донецькій, Харківській та Одеській областях. Міністерство відстежує цю ситуацію та приймає відповідні рішення, зокрема, оперативно підключає до цього процесу лабораторії з інших областей, у яких є достатньо потужностей — це лабораторії Закарпатської, Івано-Франківської, Кіровоградської, Львівської областей. Також він звернув увагу на те, що повідомлення, які з’являються в засобах масової інформації та соціальних мережах щодо нестачі в деяких лікарнях ліжок для хворих на COVID-19, не відповідають дійсності.

«У країні є достатня кількість лікарень та медичних працівників, які надають медичну допомогу. Міністерство відстежує ситуацію та постійно вводить додаткові ліжка», — зазначив очільник МОЗ.

Нагадаємо, раніше М. Степанов заявив, що до початку грудня МОЗ планує збільшити кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції до 50 тис. на добу.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті