Медична система не витримає, якщо ми не почнемо дотримуватися правил — Максим Степанов

08 Жовтня 2020 10:56 Поділитися

8 жовтня під час брифінгу щодо поточної ситуації з поширенням коронавірусної хвороби в Україні Максим Степанов, міністр охорони здоров’я, повідомив, що за минулу добу зареєстровано 5397 нових випадків інфікування, в той же час одужали 2263 пацієнти.

Станом на 9:00 у лікарнях, відведених для лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою, перебувають більше 20 тис. осіб. За добу здійснено 57 331 дослідження, з яких 34 295 — методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) та  23 036 — методом імуноферментного аналізу (ІФА). У розрізі регіонів найбільше нових випадків інфікування зареєстровано в Харківській — 576 (місто Харків — 425), Одеській — 367, Сумській — 312, Дніпропетровській — 306 областях.

Міністр зауважив, що «медична система не витримає, якщо ми не почнемо всі без винятків дотримуватися правил, встановлених МОЗ». Також він зазначив, що необхідно провести нараду з відповідними фахівцями для того, щоб вирішити, як зупинити поширення COVID-19 з одного боку, а з іншого при цьому — не зупинити економіку.

Заступник міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова повідомила, що з Фонду боротьби з COVID-19 для потреб системи охорони здоров’я виділено більше 14 млрд грн та розподілено їх за 4 напрямками:

  1. закупівля апаратів штучної вентиляції легень;
  2. закупівля необхідного обладнання для приймальних відділень опорних закладів охорони здоров’я в обсязі 5,3 млрд грн;
  3. придбання лабораторного обладнання для забезпечення готовності та реагування системи громадського здоров’я на спалахи гострої респіраторної хвороби в сумі 2,9 млрд грн;
  4. виділення коштів на здійснення доплат до заробітної плати медичним та іншим працівникам закладів охорони здоров’я, які надають медичну допомогу хворим на COVID-19 в обсязі 5,9 млрд грн. На сьогодні, за інформацією Національної служби охорони здоров’я України, кількість поданих пропозицій від головних лікарів закладів для отримання коштів, необхідних для здійснення доплат, — 1602, кількість підтверджених пропозицій — 1597.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті