Гроші Фонду боротьби з COVID-19, які перебувають у розпорядженні МОЗ, витрачаються для боротьби з пандемією — Максим Степанов

12 Жовтня 2020 11:41 Поділитися

Кошти з Фонду боротьби з COVID-19, які перебувають у розпорядженні МОЗ України, у повному обсязі витрачаються для нарощування потужностей медичної системи з метою протистояння пандемії. Про це йдеться на сайті Міністерства охорони здоров’я Украї­ни.

«За 6 міс, поки я перебуваю на посаді, ми збільшили кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції до 35 тис. на добу. Для лікування пацієнтів з COVID-19 було виділено 12 тис. ліжок, зараз готові до використання 37 тис. ліжок, і ця кількість може бути збільшена до 50–52 тис.», — наголосив Максим Степанов, очільник МОЗ України.

Окрім того, міністр підкреслив, що всі кошти з ковідного фонду, які перебувають у розпорядженні МОЗ, використовуються на боротьбу з пандемією. Зокрема, на процес лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою, 300% доплати медичним працівникам, розбудову лабораторних центрів та закупівлю тест-систем.

М. Степанов також повідомив, що Міністерство опрацьовує варіант перепрофілювання для лікування пацієнтів з COVID-19 лікарень Укрзалізниці та Академії медичних наук у м. Київ. Раніше очільник відомства заявив, що МОЗ закладає в бюджетний запит на 2021 р., окрім стаціонарної медичної допомоги та ковід-пакетів, 10 млрд грн на забезпечення готовності українських лікарень до реагування на можливі спалахи інфекційних хвороб.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті