Оприлюднено постанову щодо виділення коштів на забезпечення киснем хворих на COVID-19

12 Жовтня 2020 4:01 Поділитися

Постановою КМУ від 09.10.2020 р. № 923 передбачено виділення коштів для забезпечення подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з COVID-19, а також затверджено Порядок надання цих коштів місцевим бюджетам. Документ набув чинності 10.10.2020 р. у зв’язку з опублікуванням у газеті «Урядовий кур’єр» № 198 від 10.10.2020 р.

Так постановою передбачено, що з Фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками виділяється 571 млн грн у якості медичної субвенції місцевим бюджетам на забезпечення подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з COVID-19.

Умовами надання цієї субвенції є забезпечення до кінця 2020 р. обласними та Київською міською держадміністраціями подачею кисню не менше 80% ліжкового фонду закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з коронавірусною хворобою.

З метою контролю використання коштів цієї медичної субвенції обласні та Київська міська держадміністрації подаватимуть щомісяця до 3 числа МОЗ інформацію про використання субвенції в розрізі місцевих бюджетів адміністративно-територіальних одиниць.

У свою чергу, МОЗ подаватиме щомісяця до 5 числа Комітетові Верховної Ради України з питань бюджету та Міністерству фінансів України інформацію про використання субвенції.

Також на МОЗ покладається обов’язок із забезпечення використання субвенції, не допускаючи наявності кредиторської заборгованості на 30-й день з дня відміни дії карантину, встановленого Урядом.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті