Оприлюднено постанову про проведення ПЛР-досліджень у приватних лабораторіях за бюджетні кошти

12 Жовтня 2020 5:49 Поділитися

Постановою КМУ від 09.10.2020 р. № 922 внесено зміни до постанов Уряду:

  • від 20.03.2020 р. № 225 «Деякі питання закупівлі товарів, робіт і послуг, необхідних для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на території України»;
  • від 06.05.2020 р. № 372 «Про виділення коштів для забезпечення здійснення деяких заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Змінами передбачено виділити 100 млн грн на закупівлю послуг з проведення лабораторних досліджень (тестувань на COVID-19) методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР). Це дозволить залучати приватні лабораторії до проведення тестувань у разі наявності ознак істотного завантаження розпорядників бюджетних коштів, які проводять лабораторні дослідження.

Перелік цих ознак встановлюватиметься керівником робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня, посаду якого на сьогодні займає Віктор Ляшко, заступник міністра охорони здоров’я.

Документ набув чинності 10.10.2020 р. у зв’язку з опублікуванням у газеті «Урядовий кур’єр» № 198 від 10.10.2020 р.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті