Близько 34 тис. ліжок у лікарнях вже готові до прийому хворих з COVID-19 — Максим Степанов

13 Жовтня 2020 3:12 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) щодня збільшує кількість ліжок у лікарнях та підвищує ефективність лікування коронавірусної хвороби, що дозволяє зменшити кількість часу перебування хворого в стаціонарі. Про це повідомляється на сайті МОЗ.

«На сьогодні в середньому людина перебуває в лікарні на ліжку до 14 днів. У Німеччині ця статистика становить до 7 днів. Ми теж зараз намагаємося зменшити тривалість перебування людини на ліжку. Звісно, водночас пацієнту повинна бути надана в повному обсязі медична допомога, і не має бути жодних загроз його життю», — запевнив Максим Степанов, очільник МОЗ.

Також він зазначив, що на сьогодні на лікарняних ліжках перебуває близько 20 тис. пацієнтів. «Близько 34 тис. ліжок уже готові в лікарнях до прийому хворих на COVID-19 і зараз головне, що нам потрібно першочергово зробити — це зупинити розповсюдження хвороби. Саме тому на засіданні Уряду ми будемо пропонувати більш жорсткі обмеження в нашій країні, але без будь-яких локдаунів, аби не зупиняти економіку. Ми всі розуміємо, що це зараз — неприйнятно», — підкреслив міністр.

М. Степанов запевнив, що є певний перелік заходів, які МОЗ вживає щодня, але вкотре наголосив на тому, що ключову роль відіграє дотримання правил та рекомендацій МОЗ.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті