Україні потрібно запустити власне виробництво вакцин — Максим Степанов

15 Жовтня 2020 2:39 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України повідомляє, що в ефірі телеканалу «Україна 24» Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України, заявив, що державі необхідно забезпечити виробництво власних вакцин проти дифтерії, правця, кору та інших хвороб. У національних фармацевтичних виробників для цього є відповідні потужності та спеціалісти.

«Ми маємо створити своє виробництво вакцин. Наша країна повинна повністю забезпечити себе вакцинами. Це шлях нешвидкий. Це неможливо зробити за пів року, але наші виробники готові до цього приступити. Принаймні три виробники, з якими ми розмовляли, які мають відповідні потужності. Я кажу про ті вакцини, якими ми користуємося постійно: проти дифтерії, правця, кору. Це питання нашої біобезпеки. Як показує COVID-19, нам необхідно мати власне виробництво. Навіть якщо на першому етапі це буде дорожче», — підкреслив міністр.

Щодо отримання вакцин проти COVID-19, які зараз проходять клінічні випробування у світі, М. Степанов нагадав, що Україна долучилася до глобальної ініціативи COVAX, яка створила альянс щодо доступу до вакцини проти коронавірусу різних країн світу.

«Ми займаємося цим 5 міс, починаючи з травня. Нам підтвердили, що коли з’явиться вакцина від коронавірусу, ми можемо розраховувати на 8 млн доз щодо цієї ініціативи. Паралельно МОЗ веде перемовини також з такими світовими компаніями, як Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sinovac», — підсумував міністр.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті