Масове дотримання протиепідемічних заходів знизить навантаження на медичних працівників — Максим Степанов

15 Жовтня 2020 4:53 Поділитися

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов зазначив, що питання введення локдауну наразі не розглядається, проте ситуація з поширенням епідемії COVID-19 на сьогодні вимагає більш суворого дотримання карантинних заходів. За словами міністра, зараз в лікарнях, визначених для лікування хворих на COVID-19, перебуває понад 21 тис. пацієнтів. Про це йдеться на сайті МОЗ України.

«Ми не розглядаємо можливість локдауну, але треба виходити з ситуації, яка є. Те, що зараз відбувається з динамікою зростання кількості хворих, йдеться перш за все про тяжкий перебіг хвороби. Все це свідчить, що нам потрібні більш жорсткі заходи. Необхідно відмовитися від концертів, від будь-яких інших заходів з великою кількістю людей, від ресторанів після 22:00, і ці рішення ми вже запропонували, й вони були підтримані членами уряду», — підкреслив М. Степанов.

Окрім того, він підкреслив, що найкращою підтримкою для українських медиків є дотримання всіх визначених правил епідемічної безпеки та карантинних обмежень.

«Щоб ефективно боротися з епідемією, необхідні дві складові. Перша — створення всіх умов для роботи медичних фахівців, і друга — масове дотримання протиепідемічних заходів. Одне без іншого не працює», — зазначив очільник МОЗ.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті