Максим Степанов та представники Світового банку визначили стратегічні напрями співпраці для подолання COVID-19

19 Жовтня 2020 12:36 Поділитися

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов 16 жовтня провів онлайн-зустріч з представниками Світового банку, під час якої були визначені стратегічні напрями співпраці щодо протидії епідемії COVID-19 та планування вакцинації. Про це йдеться на сайті МОЗ України.

«Наразі в МОЗ є два пріоритетні напрями боротьби з COVID-19 з точки зору системи охорони здоров’я. Перший — забезпечення максимального тестування тестами методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР). Тому, окрім наших великих лабораторій, які ми закуповуємо, важливо розглянути можливість облаштування лабораторій на 200–250 ПЛР-тестів безпосередньо в лікарнях. Другий пріоритет — це вакцина. Ми звернулися до Світового банку з проханням збільшити суму коштів, яку попередньо розглядали, на виділення Україні для закупівлі вакцин», — наголосив під час зустрічі  М. Степанов.

Очільник МОЗ зазначив, що наразі є чітко визначені пріоритетні групи населення, яким будуть робити щеплення проти коронавірусної хвороби, це групи ризику — особи літнього віку, пацієнти із супутніми захворюваннями, групи ризику за професійними ознаками. Також міністр висловив сподівання, що ці два напрями стануть основою нових стратегічних проєктів між МОЗ та Світовим банком.

За матеріалами moz.gov.ua,

фото із сайту МОЗ України

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті