Уряд працює над розгортанням ліжок у немедичних закладах — підсумок селекторної наради Президента

19 Жовтня 2020 5:38 Поділитися

Під час селекторної наради щодо запобігання поширенню та подолання наслідків коронавірусу в Україні, що відбулася 19 жовтня під головуванням Президента Володимира Зеленського, представники Уряду доповіли, що 571 млн грн субвенції було перераховано в регіони для забезпечення киснем ліжок в опорних лікарнях, де приймають хворих на COVID-19. Про це йдеться на сайті Президента України.

Також на нараді повідомлялося, що Уряд працює над розгортанням ліжок у немедичних закладах у Києві, Одесі та на Донеччині. Додатково проведено інвентаризацію ліжок інститутів Національної академії медичних наук та лікарень «Укрзалізниці». Міністерство охорони здоров’я розглядає ці ліжка для використання в ургентних ситуаціях.

«Мене турбує високий показник завантаженості ліжок у медичних закладах. Цього місяця Національна служба здоров’я України законтрактувала додатково 23 лікарні. За умови зростання кількості хворих ми маємо бути впевнені, що є достатньо ліжок, забезпечених киснем у лікарнях», — зазначив Глава держави.

Міністерство охорони здоров’я повідомило, що проводить ліцензування підприємств, які виробляють необхідний кисень, для забезпечення лікарень. Нині в Україні 15,5 тис. ліжок у лікарнях забезпечені киснем, майже 7,5 тис. — вільні. В. Зеленський також наголосив на необхідності розробки програми страхування лікарів від COVID-19.

За матеріалами president.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті