Не маємо права розслабитися, протидія COVID-19 триває — Президент під час послання до парламенту

20 Жовтня 2020 5:44 Поділитися

Президент Украї­ни Володимир Зеленський під час проголошення щорічного послання до Верховної Ради щодо внутрішнього та зовнішнього становища України, яке пройшло 20 жовтня, розповів, що на початку пандемії в Україні в Державному резерві на полицях були медичні маски, які востаннє закуповувалися у 2007 р., і їх термін придатності давно минув. Також була зруйнована система лабораторій — їх на той момент було лише 5, наразі ж — у десятки разів більше. У країні швидко відновили вертикаль державних санітарних лікарів.

За словами В. Зеленського, Україна швидко подолала дефіцит медичних товарів у лікувальних закладах та на ринку. Спочатку було організовано поставки з Китаю та Південної Кореї масок, тестів, дезінфекторів, костюмів та апаратів штучної вентиляції легень, але згодом розгорнуто та налагоджено власне масштабне виробництво. Серед іншого, в Україні вдвічі збільшили кількість щоденних тестувань, а також почалися клінічні випробування вітчизняних препаратів, що суттєво мінімізують ризики ускладнень і смерті. Президент додав, що ефективні дії керівництва країни допомогли мінімізувати відсоток смертності від коронавірусу, в Украї­ні він становить 1,9%. Водночас в інших європейських країнах цей показник є в декілька разів вищим.

«Ми не радіємо і співчуваємо іншим. Більше того — не маємо права розслабитися, протидія COVID-19 триває. Рекорди за кількістю хворих фіксуються у світі щодня, на жаль, Україна — не виняток. Адаптивний карантин і менш суворі заходи безпеки були необхідні для відновлення економіки та це не скасовує елементарних правил», — зазначив Президент.

Попри все, як наголосив Володимир Зеленський, наша держава подолає пандемію. Під час переговорів з європейськими партнерами Україна домовилася про постачання вакцини від COVID-19 відразу після її появи.

Окремо Президент звернувся до українців з проханням дотримуватися елементарних заходів безпеки, зокрема носити маски в громадських місцях.

За матеріалами president.gov.ua,
фото із вебсайту президента України
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті