COVID-19: в Україні за добу виявлено 7053 нових випадки захворювання

22 Жовтня 2020 11:40 Поділитися

22 жовтня під час брифінгу щодо поточної ситуації з поширенням коронавірусної хвороби в Україні Максим Степанов, міністр охорони здоров’я, повідомив, що за минулу добу зареєстровано 7053 нових випадки інфікування, у той же час одужало 2679 пацієнтів та було госпіталізовано 924 людини.

За добу здійснено 62 418 тестувань, з них 33 901 — методом полімеразної ланцюгової реакції та 28 517 — методом імуноферментного аналізу. У розрізі регіонів найбільше нових випадків інфікування зареєстровано в м. Київ — 631, Харківській — 627, Одеській — 600, Хмельницькій — 381 та Дніпропетровській областях — 363.

«Ми можемо зупинити поширення коронавірусної хвороби, для цього просто необхідно всім разом дотримуватися встановлених МОЗ України правил», — наголосив М. Степанов та зауважив, що 52 тис. ліжко-місць для хворих на коронавірусну хворобу — це 30% від загальної кількості всіх відведених місць у всіх лікарнях.

Продовжила брифінг Ольга Голубовська, лікар-інфекціоніст, доктор медичних наук, професор, заслужений лікар, наголосила на тому, що COVID-19 не має нічого спільного зі звичайним грипом. Адже коронавірусна хвороба є довготривалим, складним захворюванням та має загалом 3 етапи розвитку. «У перший тиждень захворювання пацієнти в основному відчувають себе здоровими та у 80% випадків перебіг захворювання закінчується на цьому етапі. У близько 10–30% осіб захворювання переходить на 2-й етап, який є найважчим та може тривати до 3 тиж. Наступний етап — так званий «постковідний синдром», який наразі у світі активно вивчається», — повідомила О. Голубовська та додала, що в найближчі місяці очікується збільшення кількості захворілих на COVID-19.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті