Для повноцінної реалізації договорів керованого доступу необхідне внесення змін у законодавство про публічні закупівлі — Світлана Шаталова

23 Жовтня 2020 4:30 Поділитися

Світлана Шаталова, заступник міністра охорони здоров’я України, під час брифінгу, який відбувся 23 жовтня, поінформувала, що МОЗ та міжнародні партнери з проєкту «SAFEMed/USAID» провели круглий стіл, під час якого обговорювалися питання запровадження механізму договорів керованого доступу. Інформацію про це розміщено на сторінці Міністерства охорони здоров’я України у Facebook.

За словами заступника міністра наразі МОЗ України спільно з проєктом «SAFEMed/USAID» розпочало аналіз потенційних міжнародних непатентованих назв препаратів для укладання першого договору керованого доступу у 2021 р. Але для повноцінної реалізації проєкту необхідні законодавчі зміни, а саме — внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі».

Також вона повідомила, що станом на 23 жовтня в торгах у системі «Прозоро», оголошених ДП «Медичні закупівлі України», перебувають лікарські засоби та медичні вироби на суму 1,9 млрд грн. Уже проведено торги на 2,7 млрд грн та подано намір про укладання договорів на 1,4 млрд грн, а також укладено договорів на суму 522 млн грн.

Окрім того, С. Шаталова зазначила, що 19 жовтня МОЗ схвалило перерозподіл фінансування для оснащення киснем українських лікарень та ініціювало відправлення в регіони 571 млн грн на потреби медичного забезпечення закладів охорони здоров’я. Міністерство також розподілило 772 млн грн для закупівлі перших 54 комп’ютерних томографів та планує закупівлю понад 17 млн одиниць засобів індивідуального захисту для лікарень.

За матеріалами facebook.com/moz.ukr,
фото зі сторінки МОЗ у Facebook

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті