У ДП «Укрліктрави» проведуть позаплановий внутрішній аудит

27 Жовтня 2020 2:48 Поділитися

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України (далі — Мінекономіки) видало наказ про початок здійснення позапланового внутрішнього аудиту діяльності державного підприємства «Укрліктрави». Текст документа поки не оприлюднено.

Мінекономіки повідомляє, що наказом створюється аудиторська група, затверджується програма та здійснюється аудит.

Аудит проводиться на підставі службового розслідування, інформації про незадовільний фінансово-господарський стан підприємства, а також у зв’язку з неналежним виконанням своїх службових обов’язків керівника ДП «Укрліктрави», якого було звільнено.

Так, згідно з інформацією загальний податковий борг по підприємству становить понад 12 млн грн. Усі рахунки підприємства заблоковані. Станом на 26.10.2020 р. підприємством не здані звіти в податкові органи щодо податку на додану вартість та єдиного соціального внеску.

Крім того, до Мінекономіки для затвердження не подавалися фінансові плани підприємства на 2020 та 2021 р., незважаючи на нагадування у формі листів. Такі дії є грубим порушення законодавства України. Не подавалася також звітність за ІІ кв. 2020 р. та І півріччя 2020 р.

У процесі перевірок було виявлено, що за юридичною адресою підприємство фактично не знаходиться. Штат працівників відсутній (немає юридичної, фінансової, кадрової та інших служб).

Поряд з цим, потребують термінового вирішення питання збирання кукурудзи та сої, які за погодних умов залишаються незібраними, та проведення комплексу осінніх польових робіт.

Враховуючи зазначене, в Мінекономіки наголошують, що здійснення незалежного аудиту діяльності ДП «Укрліктрави» є необхідним кроком у вирішенні комплексу проблематичних питань, які наразі є у підприємства.

За матеріалами me.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті