Перепрофілювання лікарень, закупівля вакцин від грипу та затвердження Концепції eHealth — брифінг МОЗ

28 Жовтня 2020 11:36 Поділитися

28 жовтня під час брифінгу щодо поточної ситуації з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні Максим Степанов, міністр охорони здоров’я, повідомив, що за минулу добу зареєстровано 7474 нових випадки інфікування, госпіталізовано 1100 осіб, у той же час одужали 3306 пацієнтів. Станом на 9:00 на лікарняних ліжках у закладах охорони здоров’я, відведених для лікування COVID-19, знаходяться 25 424 пацієнти.

За добу здійснено 70 592 тестувань, з них 41 947 — методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) та 28 645 — методом імуноферментного аналізу (ІФА). У розрізі регіонів найбільше нових випадків інфікування зареєстровано в Харківській — 635, Одеській — 567, Дніпропетровській — 497, Львівській — 398 областях та Києві — 563.

Міністр наголосив, що «як би ми не збільшували кількість ліжок, наша межа 52 тис. Така цифра залежить у першу чергу від кількості наших медичних працівників». Також він поінформував, що МОЗ надало доручення в регіони щодо перепрофілювання лікарень. Це робиться для того, щоб надавати медичну допомогу хворим на коронавірусну хворобу, які мають інші захворювання. Наприклад люди, які потребують певної операції, в той же час хворіючи на COVID-19.

Відповідаючи на запитання, М. Степанов зауважив, що цього року загальна кількість вакцин від грипу, які планується завезти в Україну для проведення вакцинації, становить більше 650 тис. доз. Окрім того, здійснюється закупівля вакцин за бюджетні кошти для проведення імунізації груп ризику, в тому числі медичних працівників. За словами міністра, перша партія таких вакцин скоро надійде в Україну.

Заступник міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Ярослав Кучер повідомив, що з 1 січня 2021 р. усі заклади охорони здоров’я та фізичні особи — підприємці, які отримали відповідну ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики, повинні мати можливість внесення медичних записів про направлення та рецепти на лікарські засоби відповідно в електронну систему охорони здоров’я. Тобто з наступного року така функція стане обов’язковою.

Я. Кучер зазначив, що продовжується робота стосовно затвердження Концепції розвитку електронної системи охорони здоров’я. «За результатами діяльності робочої групи за вересень 2020 р. нами напрацьовано проєкт розпорядження Кабінету Міністрів України про затвердження Концепції, який нині знаходиться на погодженні з відповідними заінтересованими органами влади», — прокоментував він.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті