Держаудитслужба виявила порушення в Департаменті охорони здоров’я Черкаської міської ради на суму в 4,8 млн грн

29 Жовтня 2020 10:08 Поділитися

Державна аудиторська служба України (Держаудитслужба) повідомляє, що фахівці Управління Північного офісу відомства в Черкаській обл. під час планової ревізії фінансово-господарської діяльності Департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради за період з 01.01.2017 по 30.06.2020 р. виявили незабезпечення ефективного управління коштами на суму понад 257 млн грн, зокрема тих, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму більше ніж 4,8 млн грн.

Так, нарахування і виплати всупереч законодавству посадовим особам Департаменту матеріальної допомоги на оздоровлення призвели до зайвого виділення бюджетних коштів на суму 1,3 млн грн.

Також трьома закладами охорони здоров’я міста — Черкаською міською стоматологічною поліклінікою, Черкаським міським пологовим будинком «Центр матері та дитини» та Черкаською міською інфекційною лікарнею були укладені договори про співробітництво з Черкаським обласним відділенням Міжнародного фонду допомоги хворим з наслідками травм та захворювань. На підставі цих договорів кошти, які надходили як благодійні внески від пацієнтів лікувальних закладів, зараховувалися не на рахунок установ, а на рахунок Фонду. На рахунки Фонду пацієнти лікарень перерахували коштів на суму понад 18 млн грн, з яких було використано на утримання Фонду суму 2 млн грн.

Окрім цього, аудитом встановлено, що видатки на медикаменти, розраховані відповідно до протоколів лікування, були забезпечені лише на 6% від потреби в них, а на харчування, розраховані відповідно до встановлених законодавством натуральних норм, — на 16% від потреби.

Про результати ревізії поінформовано правоохоронні органи.

За матеріалами dkrs.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті