ДП «Медичні закупівлі України» закуповує 136 КТ зі значною економією коштів

29 Жовтня 2020 4:59 Поділитися

ДП «Медичні закупівлі України» (далі — МЗУ) повідомляє про укладення договорів на закупівлю 54 одиниць та акцептування пропозиції щодо додаткових 82 одиниць комп’ютерних томографів (КТ) виробництва Siemens (Німеччина), General Electric (Японія), Canon (Японія) та Hitachi (Японія).

Зазначається, що внаслідок кількох раундів перемовин з кваліфікованими постачальниками МЗУ вдалося закупити КТ на загальну суму 1,9 млрд грн. Економія державних коштів становила 119,9 млн грн — від первинної ціни, з якою постачальники вийшли на тендер. Мова йде про:

  • 93 КТ на не менш ніж 16 фізичних зрізів, що дають не менше 32 реконструйованих зрізів. Фактична вартість закупівлі — 1,1 млрд грн;
  • 43 КТ на не менш ніж 64 фізичних зрізів, що дають не менше 128 реконструйованих зрізів. Очікувана вартість закупівлі — 0,8 млрд грн.

Договори з двома переможцями процедур уже опубліковані на порталі «ProZorro». Це ТОВ «Протек Солюшнз Україна» та ТОВ «Кінд Інтерслух Київ». Ще дві компанії — у процесі контрактування.

Кількість зрізів КТ відповідає швидкості розгону апарату для знімку. Тобто чим більше зрізів, тим чіткішим, якіснішим та детальнішим є знімок.

Частина товарів буде поставлена в 2020 р., а інша — до березня 2021 р. Доставка відбуватиметься напряму в лікарні.

Повідомляється, що КТ, які планується закупити, відповідають усім характеристикам, заявленим у технічному завданні. Їх якість підтверджена сертифікатами, що засвідчують відповідність вимогам Технічного регламенту, складеного з дотриманням процедур оцінки відповідності та деклараціями про відповідність. Компанії-постачальники перевірені на доброчесність та мають досвід зі встановлення такого обладнання в Україні.

За матеріалами medpro.health/uk/

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті