Запуск контакт-центру щодо протидії COVID-19 та виділення регіонам коштів для забезпечення ліжок киснем — брифінг МОЗ

02 Листопада 2020 12:27 Поділитися

2 листопада під час брифінгу щодо поточної ситуації з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 в Украї­ні Максим Степанов, міністр охорони здоров’я, повідомив, що за минулу добу зареєстровано 6754 нові випадки інфікування, в той же час одужали 2327 пацієнтів.

Міністр зазначив, що загалом за минулий тиждень було здійснено 283 494 дослідження методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР), порівняно з попереднім тижнем (238 404) кількісний показник проведених тестувань підвищився майже на 50 тис. Окрім того, за минулий тиждень було госпіталізовано 7248 осіб, а попереднього тижня — 6545.

М. Степанов повідомив, що від сьогодні запрацював всеукраїнський контакт-центр МОЗ України щодо протидії COVID-19. «Відтепер кожен громадянин України, в якого виникають питання з приводу коронавірусної хвороби, може зателефонувати в цей контакт-центр та отримати відповіді», — прокоментував він та додав, що також почав працювати механізм залучення приватних лабораторій до проведення тестів за рахунок держави.

За словами міністра, одним з основних питань, над яким зараз працює Міністерство, є збільшення в регіонах кількості ліжок, підключених до кисню. Для цієї потреби були виділені кошти в сумі 572 млн грн. «На початку вересня ми мали всього 8800 ліжок, підключених до кисню, наразі ця цифра становить 17 855. За нашими підрахунками, регіони повинні підвести кисень не менше ніж до 25–26 тис. ліжок на середину листопада», — зауважив очільник МОЗ. Процедура сертифікації кисню була максимально спрощена та займає декілька днів, але все ж надання такого дозволу відбувається лише після того, як буде підтверджено, що підприємство має право на виробництво медичного кисню, адже вимоги до нього такі самі, як до лікарського засобу.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті