У рамках підвищення зарплати медичних працівників НСЗУ виплачено 2,5 млрд грн

02 Листопада 2020 4:43 Поділитися

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) повідомляє, що в рамках підвищення зарплати медичних працівників з вересня 2020 р. вже виплачено понад 2,5 млрд грн на підвищення заробітної плати для медичних працівників. Гроші отримали 1596 медичних закладів спеціалізованої допомоги. Найбільше коштів на підвищення зарплати отримали медичні заклади міста Київ — понад 216 млн грн, Дніпропетровської обл. — понад 209 млн грн та Харківської обл. — 171 млн грн.

Зарплату підвищують за таким розрахунком: лікарям — на 70% від посадового окладу, визначеного за 14-тарифним розрядом Єдиної тарифної сітки, фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою всіх спеціальностей — на 50% від мінімальної зарплати, молодшим медичним сестрам та медичним братам — на 25% від мінімальної заробітної плати. Виплати на підвищення зарплати за цим договором медичні заклади отримуватимуть до кінця року.

Також у рамках додаткового фінансування медичних закладів, що за Програмою медичних гарантій отримали менше коштів, ніж у 2019 р., НСЗУ виплатила за липень–вересень понад 634 млн грн.

Станом на 30 жовтня 2020 р. на пакет дофінансування договори уклали 473 заклади. Усі вони отримали виплати з липня. Найбільші суми отримали КНП Дніпропетровської обласної ради «Багатопрофільна клінічна лікарня з надання психіатричної допомоги» — 16 млн грн, КНП Львівської обласної ради «Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня» — 11,4 млн та КНП Київської обласної ради «Обласне психіатрично-наркологічне медичне об’єднання» — 11,1 млн грн.

Медичні заклади отримуватимуть фінансування за додатковим пакетом дофінансування до кінця 2020 р. За цей час вони повинні закінчити реорганізацію і підготуватися до 2021 р. Медичні заклади подавали до НСЗУ свій план розвитку. Щомісяця його виконання оцінює власник закладу, тобто відповідна місцева рада або госпітальна рада.

За матеріалами nszu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті