ПМГ-2021: у НСЗУ розглянуто пакет послуг з проведення замісної підтримувальної терапії для хворих з опіоїдною залежністю

02 Листопада 2020 5:59 Поділитися

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) повідомляє про результати засідання Робочої групи медичних експертів за Програмою медичних гарантій (ПМГ) у 2021 р. за напрямом проведення замісної підтримувальної терапії для хворих з опіоїдною залежністю.

Під час засідання обговорювалися питання розробки специфікацій та умов закупівлі медичних послуг у пакеті «Лікування осіб із психічними та поведінковими розладами внаслідок вживання опіоїдів із використання препаратів замісної підтримувальної терапії» на 2021 р.

До вимог за цим напрямом пропонується включити:

  • видачу препаратів для їх прийому під безпосереднім контролем надавача послуг за місцем надання послуги, а також для самостійного прийому в амбулаторних умовах, зокрема, вдома;
  • складання плану лікування: оцінку стану та потреб пацієнта з метою складання плану лікування, план спостереження та лікування, оцінку прихильності до лікування, визначення чинників, які негативно впливають на її формування;
  • моніторинг лікування: контроль своєчасності та регулярності відвідувань надавача послуг відповідно до плану лікування, контроль виконання направлень надавача послуг до інших закладів охорони здоров’я та врахування результатів їх виконання, відслідковування побічних реакцій та ефективності препаратів замісної підтримувальної терапії, врахування особливостей взаємодії препаратів замісної підтримувальної терапії з іншими лікарськими засобами тощо.

Світлана Дудник, голова робочої групи за напрямом проведення замісної підтримувальної терапії для хворих з опіоїдною залежністю, кандидат медичних наук, зазначила, що проведення замісної підтримувальної терапії для хворих з опіоїдною залежністю визнано у світі найбільш економічно ефективним методом лікування осіб із психічними та поведінковими розладами через вживання опіоїдів. Тому, усвідомлюючи значення підтримки та лікування даної категорії хворих, цей пакет введено до ПМГ ще у 2020 і 2021 рр. НСЗУ спільно з фахівцями-наркологами та керівниками профільних закладів працює над вимогами ПМГ 2021 р. із цього напряму. Однією з головних цілей робочої групи є максимальне охоплення даним видом медичної допомоги хворих з опіоїдною залежністю.

Повідомляється, що в НСЗУ протягом 2 міс триватимуть засідання робочих груп експертів за відповідними медичними напрямами, які розроблятимуть проєкти специфікацій та умов закупівлі медичних послуг, які надаються за ПМГ–2021.

За матеріалами nszu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті